Uprava će i dalje biti podrška srpskim studentima koji studiraju u inostranstvu

Na svečanoj 24. „OSSIlaciji“,  tradicionalnom letnjem okupljanju članova Organizacije srpskih studenata u inostranstvu potvrđena je još jednom dugogodišnja uspešna saradnja između Uprave za saradnju s dijasporom, Ministarstva spoljnih poslova i OSSI-ja. Ovogodišnja „OSSilacija“ u čijem sklopu je organizovana i dvodnevna regionalna konferencija ,,Ex-Yu Youth Leadership Conference” okupila je veliki broj studenata iz Srbije ali i iz regiona.

U ime Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, studentima se obratio Stefan Morović asistent direktora Uprave Arnoa Gujona. On je studentima detaljnije objasnio benefite nedavno potpisanog protokola o saradnji između Ministarstva spoljnih poslova i OSSI-ja ali i informisao prisutne o mogućnostima koje Uprava može da im pruži kroz konkursno sufinansiranje za projekte koje realizuju.

„Saradnja između državnih organa Republike Srbije i naših studenata u inostranstvu iz godine u godinu je sve bolja. Ohrabruje činjenica da u poslednje vreme sve veći broj mladih ljudi koji studiraju ili rade u inostranstvu ima želju za povratkom u otadzbinu. Svi smo svesni da želja nažalost nije dovoljna za povratak već da je potrebno raditi na poboljšanju uslova za njihov održiv povratak. U tom smislu, naše vizije se poklapaju a unapređenje naše zajedničke saradnje predstavlja dobar korak ka ostvarenju tog nimalo lakog ali ostvarivog cilja.“ – istakao je Morović.

Pred punom svečanom salom Skupštine Beograda,  prisutnima se obratila Danica Grujičić, naš poznati neurohirurg, profesor Medicinskog fakulteta i osnivač humanitarne organizacije „Zajedno za mlade“, Aleksandar Ljubomirović, dosadašnji predsednik OSSI-ja i omladinski EU ambasador u Srbiji i Anđela Janković, novi predsednik Organizacije srpskih studenata u inostranstvu. U nastavku večeri upriličen je koktel i druženje studenata iz celog regiona.

Check Also

Srbi iz Pljevalja: Ovo je veliki dan za nas

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon zajedno s vladikom …