Uprava pomaže Srbima u Bosanskom Grahovu

Pčelarsko društvo „Grahovo“ iz Bosanskog Grahova dobilo je milion dinara /oko 16.600 KM/ pomoći od Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, rekao je Srni predstavnik ovog društva Dragan Škapina.

Škapina je istakao da je bavljenje pčelarstvom jedan od osnovnih prihoda porodica koje se time bave budući da je povratnička populacija u Bosanskom Grahovu slabijeg materijalnog statusa, pa im je i ova finansijska pomoć od velikog značaja.

On je zahvalio Upravi za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, što je prepoznala potrebe povratničkog stanovništva Bosanskog Grahova.

Prema njegovim rečima, ovo društvo broji tridesetak aktivnih članova sa nekih 800 košnica i pedesetak pasivnih članova sa 500 košnica.

– Proizvodnja i prodaja meda pomaže povratničkim porodicama u Bosanskom Grahovu da ostvare prihode – rekao je Škapina.

Direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon sutra će u Beogradu potpisati ugovor o sufinansiranju poljoprivrednih i stočarskih projekata srpskih organizacija iz Federacije BiH.

Prema ranijoj najavi, ugovori će biti potpisani sa predsednikom Centra za podršku povratnicima Nemanjom Davidovićem iz Bosanskog Petrovca, predsednikom Srpskog građanskog udruženja „Posavina“ Damirom Ivetićem iz Odzaka i predstavnikom Pčelarskog društva „Grahovo“ Draganom Škapinom iz Bosanskog Grahova.

Izvor: RTRS

Check Also

Selaković i Gujon s dijasporom u sedištu SNO u Čikagu

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković poručio je Srbima u Čikagu da su državi Srbiji, kao …