Uručene nagrade sa Festivala srpskog filma u Čikagu

Danas je zamenik direktora Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, Aleksandar Vlajković, zajedno sa direktorom festivala u Čikagu Slavicom Petrović uručio nagradu kooproducentu i nosiocu glavne muške uloge Tihomiru Staniću u filmu „Falsifikator“ Gorana Markovića. Ovaj film je publika proglasila za najbolje ostvarenje Festivala srpskog filma u Čikagu u 2013. godine.

vlajkovic1

Nagrada je uručena tokom svečanosti u Filmskom centru Srbije, kojoj je prisustvovao veliki broj novinara i ljudi iz sveta filma i pozorišta. Svečane povelje su dobili i producenti ostalih ostvarenja prikazanim tokom smotre.

Aleksandar Vlajković je u svom obraćanju prisutnima istakao značaj Festivala srpskog filma koji se svake godine, već tradicionalno održava u Čikagu, i da će Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu kao i do sada podržavati ovaj događaj, koji okuplja naše najbolje autore i predstavlja našu zemlju u pravom svetlu. On je takođe istakao potrebu da se i u drugim zemljama, gde žive naši ljudi, pomogne održavanje ovakvih festivala jer je to jedan od najboljih načina promocije naše umetnosti i kulture.

Vlajkovic2

Primajući nagradu, Tihomir Stanić se zahvalio organizatorima i publici koja je glasala i preneo je prisutnima svoje utiske tokom tri dana boravka u Čikagu i susretu sa našim ljudima, kao i utisaka sa samog festivala, koji je organizovan na svetskom nivou. Takođe, on je najavio svoje učešće sa novim filmom na Festivalu u Čikagu 2014. godine

Nakon podela nagrada povela se živa diskusija o novom konceptu Festivala srpskog filma. Na ovu temu su govorili pored zamenika direktora vladine Kancelarije za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Aleksandar Vlajković, i predsednik Komisije FCS za međunarodnu saradnju Miroljub Vučković, a prisutni su se uključivali aktivno u razgovor.

Check Also

Arno Gujon posetio Srbe u Federaciji BiH i podelio poklone đacima

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon podelio je đacima …