Home >>> Aktuelno >>> Uručene nagrade učesnicima na konkursu „Moja olovka piše ćirilicom“ u Banjaluci

Uručene nagrade učesnicima na konkursu „Moja olovka piše ćirilicom“ u Banjaluci

Srpsko prosvetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ Gradski odbor Banja Luka, 24. maja 2019. godine organizovalo je završnu svečanost povodom Dana slovenske pismenosti i kulture, na kojoj su uručena priznanja i novčane nagrade nagrađenim učesnicima na konkursu „Moja olovka piše ćirilicom“, pod pokroviteljstvom Ministarstva spoljnih poslova – Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu i grada Banja Luke.

U godini obeležavanja 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve, banjalučka „Prosvjeta“ je raspisala nagradni konkurs za izbor najlepšeg ćiriličnog rukopisa u četiri kategorije učesnika: mlađi osnovci, stariji osnovci, srednjoškolci i ostali građani. Na konkurs se odazvalo 127 osnovnih i srednjih škola i poslalo 625 odabranih radova.

Pred publikom, koju su činili nagrađeni učesnici na konkursu, predstavnici škola i gosti, otvorena je izložba: „Najlepši ćirilični rukopisi 2019. i Počeci slovenske pismenosti, posvećene Svetom Ćirilu i Metodiju i njihovom delu.

Generalni konzul Vladimir Nikolić je na završnoj svečanosti povodom obeležavanja „Dana slovenske pismenosti i kulture“ uručio novčane nagrade i priznanja nagrađenim  učenicima konkursa prve i  druge kategorije.

Check Also

Ulazak u Srbiju bez ograničenja

Otvoreni su svi granični prelazi Republike Srbije i funkcionišu u uobičajenom režimu od 22. maja. …