Obaveštenje za udruženja koja učestvuju na Konkursu

Registracija i prijava

Obaveštavaju se organizacije i udruženja koja su se već jednom registrovala na portalu www.konkursi.dijaspora.gov.rs,  odnosno imaju svoj nalog, da ne ulaze ponovo u proces registracije već da se uloguju na postojeći nalog putem mejla i lozinke koje već poseduju.

Ukoliko je lozinka zaboravljena, postoji opcija ,,Zaboravljena lozinka“ kojom lozinka može da se obnovi a nakon ulaska na nalog moguće je i promeniti je željenim karakterima.

Bankovne instrukcije

U vezi sa nalozima za plaćanje obaveštavamo vas da inostrane banke insistiraju da se prilikom ispostavljanja naloga (swift) obavezno dostavljaju i korespondentske banke. Naime, neophodno je da se, osim banke kod koje ino partner ima račun, u instrukciji za plaćanje bude navedena i korespondentska banka te banke.

Potrebno je da od svojih ino partnera tražite jasne i precizne instrukcije za uplatu kao i da instrukcije sadrže korespondentsku banku. Osim toga, ukoliko postoji podatak koji se mora navesti prilikom  plaćanja taj podatak obavezno mora biti naveden.

Naknadno dostavljanje traženih podataka preko celog niza inostranih banaka i traje i stvara dodatne troškove koje će snositi korisnik dobijenih sredstava na konkursu pa je u interesu samih korisnika da instrukcije za uplatu budu precizne.

Check Also

Arno Gujon posetio Srbe u Federaciji BiH i podelio poklone đacima

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon podelio je đacima …