Veče za poplavljeni Balkan

Izvor: RTS

Njujorčani iz raznih delova sveta i dijaspora iz svih krajeva bivše Jugoslavije održali su u Galeriji MC u Njujorku veliko humanitarno veče za prikupljanje finansijske pomoći područjima ugroženim poplavama u Srbiji, Bosni i Hrvatskoj.

njujork-_

Pedesetak umetnika iz zemalja regiona i nekoliko stranih izvođača, učestvovalo je na humanitarnoj večeri u subotu, 31.maja u programu koji je obuhvatio džez, klasičnu i etno muziku, kao i scenske nastupe i aukciju doniranih umetničkih radova, saopštila je agencija „Lајtmotiv arts“.

Od muzičara učestvovali su bubnjar Marko Đorđević, pijanisti Dimitrije Vasiljević, Đorđe Nešić, Ivana Ristova Kovač, Marko Stuparević i Duke Bojadžijev, vokal Alma Mićić i gitarista Rale Mićić, kompozitori Milica Paranosić i Miloš Raičković.

Na humanitarnoj večeri nastupili su operski pevač Sava Vemić, gitarista i vokal Vladimir Četkar, saksofonista Jan Kus, vokal Krste Rodzevski, perkusionista Aleksandar Petrov, klarinetista Vasko Dukovski, flautistkinja Ana Tanasijević, violinistkinja Ana Milosavljević, etno grupa Odglasi, duet Valentina Janjus i Srđan Ivković.

Brojni slikari, fotografi i drugi umetnici donirali su svoje radove, a mnogi od njih su prisustvovali događaju. Među umetničkim delima na aukciji su se nasli radovi umetnika Gorazda Poposkog, Sandre Vučićević, Marije Pavlovske, Đorđa Skendžića, Marka Markvića, Dalibora Plavšića, Amele Parčić, Igora Mandića.

Doprinos su dali lokalni restorani i drugi sponzori, Tamka Sport je donirao potpisane rekete Novaka Đokovića i Viktora Troickog, kao i potpisanu majicu Đorđa Đokovića oko kojih se vodilo interesantno aukcijsko nadmetanje do samog kraja.

Organizatori i domacini ove humanitarne akcije: Danijela Milić, Milica Paranosić, Gorazd Poposki i Vera Arsova kao i Gallery MC i „Lајtmotiv arts“, uz pomoć grupe volontera upriličili su veče koje će se pamtiti po solidarnosti i velikodušnosti, prikupljeno je 16.000 dolara koji će biti uplaćeni organizaciji Crveni krst u državama oštećenim poplavama.

Kako je najavio „Lајtmotiv arts“ u Njujorku je planirano još mnoštvo sličnih humanitarnih akcija, uključujuci i koncert proslavljenog srpskog violiniste Stefana Milenkovića za pomoć poplavljenom Balkanu.

Check Also

Gujon o Oluji: Ne smemo da zaboravimo 1.881 ubijenog Srbina i 220.000 prognanih

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon je izjavio da …