Velika poseta u Noći muzeja

Kancelarija za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Vlade Republike Srbije prvi put je učestvovala u „Noći muzeja“. Izuzetna posećenost jubilarne desete manifestacije „Noć muzeja“ u Beogradu zabeležena je i u Letnjoj bašti Kancelarije za dijasporu.

„Veliki broj posetilaca je bio iz dijaspore i od njih smo dobili podršku da ovaj prostor, koji smo u Noći muzeja promovisali bude mesto kulturnog kontakta naših ljudi iz inostranstva i novi gradski prostor gde će se organizovati zanimljivi programi i promovisati kulturno stvaralaštvo dijaspore“, rekao je Rastko Janković, pomoćnik direktora Kancelarije za dijasporu.

Nastupila je Jasna Jovićević, džez muzičarka iz Kanade, a u toku večeri je nekoliko puta emitovan šezdesetominutni film o mladim Srbima u Njujorku, „Njujork: šest sati ranije“, autora Dragane Kanjevac, producenta Nataše Milojević.

U saradnji sa „Suveniri Srbije“ Kancelarija je organizovala radionicu tehnike dekorisanja liciderskih kolača u kojoj su učestvovali posetioci.

U toku „Noći muzeja“ u kancelariji su bili izloženi tekstovi koje je ustupila Politika onlajn, sa pričama, utiscima, sećanjima, doživljajima Srba koji žive širom sveta.

Kancelarija za dijasporu je bila pod brojem 14, A zone manifestacije „Noć muzeja“.

Check Also

Srbi u regionu i dijaspori i ove godine podržani od matice

U subotu, 20.11.2021. godine, u Pres centru Udruženja novinara Srbije održana je konferencija o značaju …