Vest - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu

Title
Idi na sadržaj
Naslovna   ›   Vesti   ›   Vest
Srpska deca iz Slovenije predsedniku Vučiću: Hvala na gostoprimstvu, dobrodošli ste u Sloveniju
07.01.2023   
MATICA   REGION   ŠKOLE   

Srpska deca iz Slovenije, koje je danas ugostio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, zahvalila su mu na gostoprimstvu, uručila poklon - "Portret Republike Srbije" i pozvala ga da ih poseti jer je, kako kažu, uvek dobrodošao u Sloveniju.

 

 

U Predsedništvu Srbije održan je prijem za oko 30-oro srpske dece, u čije se ime obratila Agnija Livopoljac.

 

"Poštovani predsedniče, velika nam je čast da budemo sa vama na Badnji dan jer tako učimo sa samog izvora o tradiciji srpskog naroda. Mi volimo da učimo srpski jezik, ćirilicu, istoriju. Zato smo redovni đaci dopunskih škola u Sloveniji, aktivni članovi srpske zajednice u Kranju, Mariboru, Ljubljani...", rekla je ona.

 

U ime svih učenika i nastavnika srpske škole u Sloveniji poklonila je predsedniku portret Republike Srbije i zahvalila na gostoprimstvu.

 

"Pozivamo Vas da budete naši gosti u Sloveniji. Uvek ste dobrodošli, srećan Badnji dan i Božić našem narodu", rekla je Livopoljac.

 

Prijemu su prisustvovali i direktor Uprave za dijasporu i Srbe u regionu Arno Gujon, narodni poslanik Sanja Lakić i predsednik Saveza Srba iz Slovenije Vladimir Kokanović koji su deci, zajedno sa predsednikom Vučićem podelio božićne paketiće.

 

Izvor: Tanjug

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu © Sva prava zadržana
REPUBLIKA SRBIJA
MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA
Uprava za saradnju sa dijasporom
i Srbima u regionu
Nazad na sadržaj