Vest - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu

Title
Idi na sadržaj
Naslovna   ›   Vesti   ›   Vest
Učitelji srpskog jezika iz Hrvatske u poseti Upravi za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu
30.01.2023   
MATICA   REGION   DIREKTOR   

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon danas je ugostio učitelje iz Hrvatske koji borave na stručnom seminaru u Srbiji. 

 

Direktor se informisao o radu i programu kao i o postojećim problemima s kojima se susreću.

 

Sagovornici su razmenili mišljenja o modelima učenja srpskog jezika i ćiriličkog pisma u školama u Hrvatskoj, govoreći i o kvalitetu udžbenika i obimu gradiva.  Gujon je izrazio spremnost Uprave za podsticaj dece u učenju srpskog jezika i negovanju kulture kroz organizovanje letnjih kampova na teritoriji Srbije.

 

U svom obraćanju prisutnima, direktor Uprave je istakao čuvenu Tolstojevu rečenicu koja glasi: „Ako učitelj voli samo posao, on je dobar učitelj. Ali kad učitelj sjedini ljubav prema poslu, prema učenicima i svom narodu – on je savršen učitelj“.

 

Takođe, Gujon je izrazio  svoje oduševljenje entuzijazmom i ljubavlju koju nastavnici iz Hrvatske ulažu u ovaj plemeniti poziv od kojeg umnogome zavisi budućnost srpskog naroda u Hrvatskoj. 
 

 

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu © Sva prava zadržana
REPUBLIKA SRBIJA
MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA
Uprava za saradnju sa dijasporom
i Srbima u regionu
Nazad na sadržaj