Vest - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu

Title
Idi na sadržaj
Naslovna   ›   Vesti   ›   Vest
Gujon: Uskoro lepe vesti za sve ljubitelje folklora u Srbiji i regionu
15.03.2023   
MATICA   REGION   DIREKTOR   

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon ugostio je danas u Ministarstvu spoljnih poslova direktora Ansambla narodnih igara i pesama Srbije "Kolo" Zdravka Ranisavljevića. 

 

U veoma prijatnom i otvorenom razgovoru, sagovornici su se saglasili o neophodnosti bliže saradnje dve institucije. Otvoren je veliki broj tema koje se tiču unapređenja amaterskog folklora u Srbiji, regionu i dijaspori. Gujon je izrazio spremnost da u narednom periodu Uprava uzme aktivnije učešće i podrži projekte koji imaju za cilj razvoj folklornih društava s posebnim akcentom na edukaciju kooreografa i nastavnog kadra. U tom pogledu, Gujon je najavio na svoji mdruštvenim mrežama da ljubitelje folklora u Srbiji i regionu uskoro očekuju lepe vesti. 

 

Od kupovine narodnih nošnji, preko edukacije koreografa pa sve do podrške u organizaciji folklornih smotri, Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu svake godine preko svog konkursa podržava projekte brojnih folklornih društava širom sveta.

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu © Sva prava zadržana
REPUBLIKA SRBIJA
MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA
Uprava za saradnju sa dijasporom
i Srbima u regionu
Nazad na sadržaj