Vest - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu

Title
Idi na sadržaj
Naslovna   ›   Vesti   ›   Vest
Gujon i Vidović: Razgovor o ekonomskom osnaživanju lokalnih zajednica u Republici Srpskoj
21.03.2023   
MATICA   REGION   DIREKTOR   

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon primio je danas direktora Investiciono-razvojne banke Republike Srpske Ivana Vidovića i rukovodioca Sektora za međunarodnu saradnju ove banke Mirka Bošnjaka. Sagovornici su se složili da treba nastaviti institucionalnu saradnju Srpske i Srbije u oblasti zajedničkih projekata ekonomskog osnaživanja lokalnih sredina u RS.

 

„Razgovarali smo o podsticanju razvoja lokalnih sredina u Republici Srpskoj i kako da posebno obuhvatimo povratnike, male poljoprivrednike i stočare", izjavio je Gujon nakon sastanka.

 

On je dodao da Uprava već ima iskustva s uspešnim pilot projektima za održivi razvoj koje je prvi put podržala pre dve godine, kada je za Srbe povratnike u Bosanskom Petrovcu obezbedila steone junice za stočare, kao i pomoć u mehanizaciji za poljoprivrednike u Posavini i pčelare u Grahovu. Takođe, sličan projekat Uprava je uspešno sprovela i na severu Crne Gore, prošle godine.

 

„Zato verujem da možemo, jednako uspešno, da nastavimo sa sličnim projektima“, zaključio je Gujon na sastanku.

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu © Sva prava zadržana
REPUBLIKA SRBIJA
MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA
Uprava za saradnju sa dijasporom
i Srbima u regionu
Nazad na sadržaj