Vest - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu

Title
Idi na sadržaj
Naslovna   ›   Vesti   ›   Vest
Arno Gujon dobitnik jubilarne nagrade "Najbeograđanin"
31.03.2023   
MATICA   DIREKTOR   

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon dobio je jubilarnu 20. nagradu „Najbeograđanin“ koju dodeljuje RTV Studio B, zbog doprinosa istinski kosmopolitskom duhu Beograda, u vremenu punom izazova za očuvanje jedinstvenog duha srpske prestonice.

 

„Arno Gujon je time što je odlučio da živi u Beogradu, radi, zasnuje porodicu i odgaja svoju decu, u trenutku kada su mnogi odlučivali da iz njega zauvek odu, pokazao da ovaj grad imamo zbog čega da volimo, ali i da moramo da radimo na tome da bude još bolje mesto za život. Hodajući putem kojim je tačno 100 godina pre njega prošao znameniti Arčibald Rajs, Arno Gujon je `Najbeograđanin` koji nam je svojim izborom vratio veru u čuvenu parolu Beograd je svet“, navodi se u obrazloženju. Skulptura Kule Gardoš i plaketa uručene su Gujonu na njegovom radnom mestu, u Upravi, uoči 53. rođendana RTV Studio B.

 

Gujon je rekao da je Beograd grad koji čuva svoje korene a u isto vreme je gostoljubiv i otvoren za sve ljude.

 

„Ovo priznanje je dokaz da ljudi koji nisu iz Beograda, ni iz Srbije, mogu da budu prihvaćeni najsrdačnije moguće. U ovom gradu se proširila moja porodica, ovde moja deca odrastaju i školuju se. U Beogradu želim i da ostarim“, rekao je Gujon.

 

Arno Gujon preselio se iz Francuske u Beograd 2012. godine. U prestonici Srbije živi sa suprugom Ivanom i 3 dece: Milenom, Irenom i Viktorom.

 

"Najbeograđanin" je nagrada koju tradicionalno, na svoj rođendan 1. aprila, dodeljuje TV Studio B.

 

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu © Sva prava zadržana
REPUBLIKA SRBIJA
MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA
Uprava za saradnju sa dijasporom
i Srbima u regionu
Nazad na sadržaj