Vest - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu

Title
Idi na sadržaj
Naslovna   ›   Vesti   ›   Vest
Direktor Uprave održao predavanje polaznicima Diplomatske akademije Ministarstva spoljnih poslova
10.05.2023   
MATICA   DIREKTOR   

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon, održao je danas predavanje pred polaznicima nove generacije Diplomatske akademije Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.

 

U formi interaktivnog predavanja Gujon je govorio o nadležnostima  i aktivnostima Uprave, zakonskim aktima koji se tiču dijaspore i Srba u regionu, kao i o oblasti složene tematike nacionalnih manjina u svetu s akcentom na položaj srpskog naroda u rasejanju.

 

Direktor Uprave već drugu godinu za redom aktivno učestvuje u stručnom osposobljavanju budućih karijernih diplomata Ministarstva spoljnih poslova, kroz tematska predavanja vezana za dijasporu i Srbe u regionu.

 

Diplomatska akademija kao prestižan program Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije priprema, organizuje i sprovodi programe stručnog usavršavanja i osposobljavanja svojih službenika, kao i zaposlenih u drugim organima državne uprave i institucijama javnog sektora, koji imaju razvijenu međunarodnu saradnju.  

 

 

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu © Sva prava zadržana
REPUBLIKA SRBIJA
MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA
Uprava za saradnju sa dijasporom
i Srbima u regionu
Nazad na sadržaj