Vest - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu

Title
Idi na sadržaj
Naslovna   ›   Vesti   ›   Vest
Priznanje "Kapetan Miša Anastasijević" uručeno direktoru Uprave Arnou Gujonu
11.05.2023   
MATICA   DIREKTOR   

Direktoru Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujonu, danas je uručeno priznanje "Kapetan Miša Anastasijević" u Kapetan Mišinom zdanju, njegovoj zadužbini srpskom narodu, a u kojoj je danas smešten Rektorat Univerziteta u Beogradu.

 

Ovo ugledno priznanje dodeljuje se u sklopu projekta “Put ka vrhu”, koga od 2000. godine provode Novosadski i Beogradski univerzitet, Media invent iz Novog Sada i Javni servis RTV Vojvodine.

 

Nagrada nosi ime po poznatom srpskom trgovcu i preduzetniku iz 19. veka, ali i velikom dobrotvoru i zadužbinaru srpskog naroda.

 

Dodeljuje se najistknutijim pojedincima, preduzetnicima i institucijama, za uspešnost, posvećenost i dobročinstvo. 

 

Među ovogodišnjim dobitnicima priznanja za najbolje pojedince pregaoce su i pesnik Milomir Kragović, dr Dejan Ilić, dr Miroslav Vukadinović, princeza Barbara od Jugoslavije, Davor Korčok, Vesna De Vinča, reditelj Emir Kusturica i novinar Aleksandar Apostolovski. 

 

Dobitnici su i NIS, MK Group, Ziđin kuper Srbija, Muzej Nikola Tesla, Dunav osiguranje, Banka poštanska štedionica i Zastava film. Priznanje za najbolju samoupravu je dobio grad Bor.

 

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu © Sva prava zadržana
REPUBLIKA SRBIJA
MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA
Uprava za saradnju sa dijasporom
i Srbima u regionu
Nazad na sadržaj