Vest - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu

Title
Idi na sadržaj
Naslovna   ›   Vesti   ›   Vest
Gujon priredio radni ručak za srpske vladike iz dijaspore
18.05.2023   
MATICA   DIJASPORA   DIREKTOR   

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon priredio je radni ručak za vladike iz dijaspore koji u Beogradu prisustvuju Saboru SPC.

 

Prisustvovali su mitropolit australijsko-novozelandski Siluan i episkopi: austrijsko-švajcarski Andrej, južnocentralnoamerički Kirilo, zapadnoevropski Justin, istočnoamerički Irinej, kanadski Mitrofan, novogračanički srednjoamerički Longin, britansko-skandinavski Dositej i vikarni episkopi humski i moravički Jovan i Antonije. Takođe, sastanku su prisustvovali direktor Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicama Vladimir Roganović i njegov pomoćnik Marko Nikolić.

 

Arno Gujon je rekao da Uprava podržava projekte SPC u dijaspori jer je crkva stožer okupljanja Srba u rasejanju i čuvar identiteta i vere u dijaspori.

 

„Pozvao sam predstavnike SPC u dijaspori na radni ručak i izuzetno mi je drago što neke od njih ponovo vidim a neke sam danas upoznao. Svake godine Uprava finansira vredne projekte u saradnji s crkvom. Prošle godine smo, na primer, opremili učionicu koledža Sveti Sava u Australiji, osnovali smo, uz pomoć vladike Andreja, dopunske škole srpskog jezika na Malti i pomogli okupljanje dijaspore povodom verskih praznika, a finansirali smo i izdavanje nekoliko knjiga“, rekao je Gujon

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu © Sva prava zadržana
REPUBLIKA SRBIJA
MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA
Uprava za saradnju sa dijasporom
i Srbima u regionu
Nazad na sadržaj