Vest - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu

Title
Idi na sadržaj
Naslovna   ›   Vesti   ›   Vest
Svečano otvoren obrazovni kamp u Čačku za decu iz regiona
04.08.2023   
MATICA   REGION   

U okviru obrazovnog kampa „Srpski svet-Novi lideri“ u narednih šest dana u srcu Šumadije boraviće deca iz šest zemalja regiona. Organizator ovog kampa je Udruženje Svetosavske svečanosti, a realizaciju projekta sufinansirala je Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu.

 

U narednih nekoliko dana, mališane iz regiona očekuju mnogobrojne kulturno-obrazovne radionice kroz koje će bolje upoznati bogatu srpsku kulturnu baštinu.

 

Tokom svog boravka deca će obići znamenitosti grada Čačka, a u okviru planiranih aktivnosti imaće i jednodnevno studijsko putovanje u manastire Studenicu i Žiču, obilazak Ovčar Banje, kao i brojne aktivnosti iz oblasti književnosti, muzike, sporta i sl.

 

U čačanskom domu učenika, gde su deca smeštena, sinoć je organizovan svečani doček dece. Svečanosti su prisustvovali direktor Doma učenika, Ivana Vukajlović, pomoćnik gradonačelnika za oblast društvenih delatnosti, Miroslav Petković, predsednik Udruženja Svetosavske svečanosti, Đuro Ćeranić. Na otvarnju kampa prisutnima se obratio savetnik direktora Uprave za region Đorđe Aleksić koji je poželeo deci lep boravak u Srbiji i mnogo novih znanja i poznanstava.

 

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu © Sva prava zadržana
REPUBLIKA SRBIJA
MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA
Uprava za saradnju sa dijasporom
i Srbima u regionu
Nazad na sadržaj