Vest - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu

Title
Idi na sadržaj
Naslovna   ›   Vesti   ›   Vest
U Crnoj Gori završena treća letnja škola srpskog jezika za srpsku dijasporu i strance
07.08.2023   
MATICA   REGION   DIJASPORA   

U organizaciji Matice srpske u Crnoj Gori, a uz podršku Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu i opština Nikšić i Budva, uspešno je završena treća letnja škola srpskog jezika za pripadnike srpske dijaspore i strance. 

 

Letnju školu je u periodu od 10-30. jula u Nikšiću i Budvi pohađalo 38 polaznika iz više zemalja. 

 

Uz redovnu nastavu iz srpskog jezika,  polaznici su svakodnevno imali organizovane izlete, tokom kojih su obišli manastire Kosijerevo, Bešku i Starčevu Goricu, arheološko nalazište Crvena Stijena u blizini Nikšića i krstarili Skadarskim jezerom. Imali su priliku da posete Cetinjski manastir kao i brojne znamenitosti prestonice Crne Gore. Tokom celokupnog trajanja škole polaznici su pohađali i kurs folklora u JU ,,Zahumlje”. 

 

Poslednjeg dana škole, upriličeno je i krstarenje Budvanskom rivijerom, kao i završna svečana večera u restoranu Jadran prilikom koje im je predsednik Matice srpske u Crnoj Gori prof. dr Jelica Stojanović uručila sertifikate.

 

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu © Sva prava zadržana
REPUBLIKA SRBIJA
MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA
Uprava za saradnju sa dijasporom
i Srbima u regionu
Nazad na sadržaj