Vest - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu

Title
Idi na sadržaj
Naslovna   ›   Vesti   ›   Vest
Predsednik Narodne skupštine sa decom iz Republike Hrvatske
10.08.2023   
MATICA   REGION   

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Vladimir Orlić ugostio je danas u Domu Narodne skupštine više od 150 dece iz Republike Hrvatske koja, pod pokroviteljstvom Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, borave u Beogradu.

 

Poželevši im dobrodošlicu u Skupštinu Srbije, predsednik Orlić je izrazio uverenje da će se iz posete srpskoj prestonici vratiti sa najlepšim utiscima, uspomenama i stečenim novim prijateljstvima. „Neka vas uvek prati ljubav prema Srbiji, kao i saznanje o tome koliko je danas i lepa i uspešna, i koliko će vremenom biti još lepša i još uspešnija – rešena da se upravo na takav način razvija u budućnosti“, poručio je dr Orlić, ukazujući na velike projekte koji su promenili sliku Beograda, poput Beograda na vodi, kao i na one čija se realizacija očekuje u narednim godinama. „I veliki sajamski prostor sa kompletnim novim kompleksom u kom će Beograd dočekati svet kao domaćin EXPO 2027, i novi nacionalni stadion, i fantastična železnička stanica, i novi muzeji – zbog ovih i mnogih drugih divnih stvari koje nas čekaju, želeli bismo da nam dolazite češće, da svedočite i uživate u razvoju Srbije koji pripada i vama. Jer ovo je vaša kuća“, rekao je predsednik Narodne skupštine.

 

Zaključujući svoje obraćanje, još jednom je izrazio zadovoljstvo zbog susreta sa decom u Narodnoj skupštini, čija su im vrata, kako je naglasio, uvek širom otvorena. „Do sledećeg viđenja, ne zaboravite da uvek budete vredni, marljivi, da posvećeno učite, svoje komšije poštujete, da se međusobno uvažavate i čuvate. I, kao što volite svoje sestre i braću, kao što volite svoje roditelje, svoju porodicu – uvek volite i svoju Srbiju i znajte da i ona voli vas, i da na vas računa i u budućnosti“, poručio je dr Orlić.

 

Decu iz Republike Hrvatske pozdravio je, tokom njihove posete Skupštini Srbije, i zamenik predsednika Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Milimir Vujadinović.

 

Izvor: sajt Narodne skupštine Republike Srbije 

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu © Sva prava zadržana
REPUBLIKA SRBIJA
MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA
Uprava za saradnju sa dijasporom
i Srbima u regionu
Nazad na sadržaj