Vest - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu

Title
Idi na sadržaj
Naslovna   ›   Vesti   ›   Vest
Dačić uručio Jokiću priznanje za promociju ugleda Srbije u svetu
28.08.2023   
MATICA   DIJASPORA   

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uručio je najboljem košarkašu sveta i ovogodišnjem šampionu NBA lige Nikoli Jokiću priznanje za promociju ugleda Srbije u svetu, koje mu je dodeljeno ranije na svečanosti povodom obeležavanja Dana srpske diplomatije.

 

U srdačnom razgovoru sa Nikolom Jokićem, ministar Dačić je izrazio zadovoljstvo što ima priliku da mu lično uruči ovo priznanje i zahvalio mu što deo svojih uspeha posvećuje svojoj zemlji.

 

Dačić je istakao da će država znati da ceni napor i uspehe naših ljudi na svetskoj sceni, bilo da se bave sportom, umetnošću ili bilo kojim poslom u kojem će nadmašiti naše nacionalne okvire i proneti dobar glas o Srbiji širom sveta, dodajući da je to naš dug i obaveza prema njima koji čine mnogo za diplomatiju i ugled svoje zemlje.

 

Ovo priznanje ministarstvo spoljnih poslova dodeljuje našim istaknutim pojedincima koji promovišu ugled Srbije u svetu kroz svoju profesiju. Od sportista, pre Nikole Jokića, priznanje povodom Dana srpske diplomatije dobio je Novak Đoković 2020. godine.

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu © Sva prava zadržana
REPUBLIKA SRBIJA
MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA
Uprava za saradnju sa dijasporom
i Srbima u regionu
Nazad na sadržaj