Vest - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu

Title
Idi na sadržaj
Naslovna   ›   Vesti   ›   Vest
Delegacija Uprave prisustvovala proslavljanju ktitorske slave manastira Mileševe
07.10.2023   
MATICA   

Delegacija Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu je na poziv episkopa mileševskog Atanasija prisustvovala duhovnom i molitvenom obeležavanju praznika posvećenog mileševskom ktitoru Svetom kralju Vladislavu, koji je i slava eparhije mileševske.

 

Tim povodom, savetnik direktora USDSR za region Đorđe Aleksić i njegov saradnik Miroljub Nestorović razgovarali su s episkopom mileševskim g. Atanasijem o daljem razvoju projekata ekonomske podrške srpskom narodu na severu Crne Gore čiji jedan deo kanonski pripada mileševskoj eparhiji. Uprava je tokom 2022. godine u saradnji sa nadležnom eparhijom realizovala program ekonomske podrške stočarima sa područja opštine Pljevlja u vrednosti od 5 miliona dinara. 

 

Svetu Arhijerejsku liturgiju sližio je Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, uz episkopa valjevskog Isihija, zahumsko-hercegovačkog Dimitrija, budimljansko-nikšićkog Metodija i mileševskog Atanasija. Proslavu praznika pratio je i bogat kulturno-umetnički program narodnih igara i pesama.

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu © Sva prava zadržana
REPUBLIKA SRBIJA
MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA
Uprava za saradnju sa dijasporom
i Srbima u regionu
Nazad na sadržaj