Video - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu

Title
Idi na sadržaj
Naslovna   ›   Mediji   ›   Galerija   ›   Video galerija   ›   Video
Video obraćanje direktora Uprave na novogodišnjem skupu Srba u Nici (Francuska)
16.01.2023   
DIJASPORA   DIREKTOR   

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon govorio je na francuskom jeziku na novogodišnjem skupu koji je organizovao počasni konzul Srbije u Francuskoj Filip Manžar (Philippe Mangeart), uz podršku Udruženja Srba iz Nice. Obraćajući se prisutnima putem video linka, Gujon je istakao sam značaj francusko-srpskog prijateljstva i bogatstva srpske kulture i istorije.

 

"Skup je održan na visokom nivou uz prisustvo poslanika Regiona PAKA i grada Nica kao i konzula iz Kanade, Švajcarske, Holandije, Burkine Faso i predstavnika jermenske i malteške dijaspore.Ovakvi događaji, koji okupljaju Srbe, Francuze i predstavnike drugih zajednica s kojima dele iste vrednosti, je primer kako naša dijaspora može da bude pravi most između Srbije i sveta. Taj vid narodne diplomatije i pozitivnog lobiranja će Uprava podržavati i podsticati u narednom periodu", naglasio je Gujon.

 

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu © Sva prava zadržana
REPUBLIKA SRBIJA
MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA
Uprava za saradnju sa dijasporom
i Srbima u regionu
Nazad na sadržaj