Vidovdanski virtuelni skup predstavnika srpske dijaspore iz SAD

Predstavnici srpske dijaspore iz Sjedinjenih Američkih Država okupili su se na virtuelnom skupu kako bi obeležili Vidovdan i Dan dijaspore 2020.

Virtuelnim skupom pod nazivom “Vidovdanski samit lidera srpske dijaspore – Horizont 2050“, u organizaciji Američko – srpske asocijacije za prosperitet (American Serbian Association for Prosperity  (A.S.A.P.), iz Los Anđelesa, Kalifornija, predsedavali su ing. Branko Terzić, predstavnik  američkih Srba sa istočne obale, član Krunskog veća i Marina Švabić, predsednica A.S.A.P.

U saopštenju organizatora navodi se da je cilj sastanka bio „formiranje tzv. ujedinjene platforme nove srpske dijaspore i svih njenih organizacija, inicijativa i uticajnih pojedinaca u SAD“ sa namerom zajedničkog delovanja u oblastima međusobne podrške i saradnje organizacija, osnaživanju društveno-političkog uticaja Srba u SAD i uspostavljanja održivih veza sa matičnom državom.

Na virutelnom skupu su, osim predsedavajući učestvovali predstavnici Srpskog narodnog saveza (Serb National Federation), Srpske narodne odbrane u Americi (Serbian National Defence Council of America), organizacije Srbi za Srbe (Serbs for Serbs), Tesline naučne fondacije (Tesla Science Foundation – TSF),  Serbian American Leadership Conference (SALC),  Srpski preduzetnici (Serbian Entrepreneurs – SE ), Srpske pravoslavne crkve, kao i ugledni pojedinci iz poslovnog sveta.

Check Also

Srbi iz Pljevalja: Ovo je veliki dan za nas

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon zajedno s vladikom …