Gujon: Tokom 10 dana kampanje javilo se preko 500 Srba poreklom iz FBiH

Arno Gujon direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu gostovao je danas u popodnevnom Dnevniku Radio televizije Srbije povodom novopokrenute kampanje za zaštitu imovinskih prava Srba iz Federacije Bosne i Hercegovine, koju Uprava sprovodi u saradnju sa institucijama Republike Srpske.

„Prvi rezultati naše kampanje za zaštitu imovinskih prava Srba iz BiH su stigli: za 10 dana smo dobili preko 500 poziva, što predstavlja već sada 10% ukupnog broja ljudi koji su se javili tokom prethodne 3,5 godine! Očekujemo da taj broj raste još više u narednom periodu zahvaljujući dodatnom oglašavanju na društvenim mrežama i angažovanju svakoga od vas u deljenju naših informacija. Hvala svima na velikoj podršci, nastavićemo ovim tempom u narednom periodu, nema odustajanja!“ – istakao je Arno Gujon direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu.
U Federaciji BiH u toku je usklađivanje podataka o nekretninama katastra i zemljišne knjige, tzv. harmonizacija podataka. Prilikom ovog procesa pripadnici srpskog naroda mogu da izgube pravo na imovinu, koja je u njihovom vlasništvu ili posedu.
Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu poziva sve pripadnike srpskog naroda poreklom iz Federacija BiH koji se nalaze u dijaspori da se jave na:

Telefon: +387 55490940

Viber i WhatsApp: + 387 65 090-040

pravnapomoc.banjaluka@rgurs.org

Facebook i Instragam: @kancelarijezapravnupomoc

Kontakti Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH:

odborzazastitupravasrbaufbih@gmail.com

FB @srbiufederacijibih

TW @OdborF

Check Also

Uprava pomaže Srbima u Bosanskom Grahovu

Pčelarsko društvo „Grahovo“ iz Bosanskog Grahova dobilo je milion dinara /oko 16.600 KM/ pomoći od …