Zahtevi za stambeno zbrinjavanje povratnika do 31. avgusta

Kancelarija za obnovu i stambeno zbrinjavanje Hrvatske saopštila je da 31. avgusta ističe rok za podnošenje zahteva za stambeno zbrinjavanje povratnika – bivših nosioca stanarskog prava van područja posebne državne pomoći.

Stambeno se zbrinjavaju lica, odnosno, povratnici, izbeglice, prognanici, raseljena lica – bivši nosioci stanarskog prava u stanovima u društvenom vlasništvu, koji se žele vratiti i trajno živeti u Hrvatskoj, bez obzira da li se nalaze van ili u zemlji.

Uslov za stambeno zbrinjavanje je da lica nemaju u vlasništvu ili suvlasništvu drugu useljivu porodičnu kuću ili stan na području Hrvatske ili na području država nastalih raspadom bivše SFRJ ili drugim državama u kojima borave, ili da na drugi način nisu stekli pravni položaj zaštićenog korisnika najma.

Stambeno zbrinjavanje bivših nosioca stanarskog prava obezbeđivaće se u gradovima i opštinama Hrvatske gde su ta lica 1991. godine imala prijavljeno prebivalište, odnosno, koristile stan u društvenom vlasništvu.

Ako to nije moguće, odgovarajuće stambeno zbrinjavanje biće obezbeđeno na drugim područjima Hrvatske u skladu sa raspoloživošću useljivog stambenog prostora.

Iz Kancelarije podsećaju da je hrvatska Vlada donela 4. aprila Odluku o stambenom zbrinjavanju povratnika – bivših nosioca stanarskog prava izvan područja posebne državne pomoći koja je stupila je na snagu 18. aprila.

U skladu sa ovom odlukom, rok za podnošenje zahteva ponovno je otvoren od 18. aprila do 31. avgusta.

Za podnošenje zahteva za stambeno zbrinjavanje na područjima posebne državne pomoći nema utvrđenog krajnjeg roka.

Check Also

Počele sa radom 4 nove dopunske škole srpskog jezika na Malti

U subotu i nedelju, 16. i 17. oktobra, održani su prvi časovi u okviru projekta …