Završen sedmi Festival srpskog filma u Čikagu

U Čikagu je od 6. do 8. decembra 2019. godine održan sedmi Srpski filmski festival, posvećen 20-to godišnjici NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije, pod nazivom ,,Ka svetlosti bez međa“.

Organizator festivala je Slavica Petrović, koja je takođe i vlasnik/urednik lokalnog lista na srpskom jeziku ,,Ogledalo“. Festival je nakon prikazivanja kratkog uvodnog filma ,,Ka svetlosti“, otvorio Miloš Biković, producent i glumac prvog prikazanog filma ,,Balkanska međa“. Gosti festivala bili su Petar Ristovski – režiser filma ,,Kralj Petar Prvi“, Miodrag Radonjić – glumac i koproducent filmova ,,Južni vetar“ i ,,Balkamska međa“, Danica Ristovski – glumica i Teodora Ristovski – glumica, kao i Miloš Rastović, jedan od čelnih ljudi Srpskog nacionalnog saveza iz Pensilvanije (najstarije srpsko udruženje u SAD) i režiser filma ,,Teslin narod“.

Ovim povodom u prostorijama Generalnog konzulata Republike Srbije u Čikagu, 7. decembra 2019. godine, održana je konferencija za štampu, na kojoj su učestvovali svi gosti festivala, a državni sekretar MSP R. Srbije, Nemanja Stevanovi, informisao je prisutne o podsticajnim merama Vlade R. Srbije za razvoj filmske industrije.

Check Also

Arno Gujon posetio Srbe u Federaciji BiH i podelio poklone đacima

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon podelio je đacima …