Završena obuka iz veb novinarstva za novinare i predstavnike udruženja iz regiona

Osmoro novinara i predstavnika udruženja iz regiona završilo je jednomesečni kurs veb novinarstva koji je organizovalo Udruženje novinara Srbije.

Za razliku od prethodnih godina kada se praksa odvijala  u veb redakcijama beogradskih medija, polaznici su ove godine, zbog nepovoljne epidemiološke situacije, predavanja i vežbe slušali onlajn.

Obuku su pohađali izvršna urednica internet portala topportal.info i članica UO SPKD „Prosvjeta“ iz Mostara Vanja Bjelica Čabrilo, veb redaktor novinske agencije SRNA Vanja Bogičević, urednik sajta srbi.mk Miroslav Tričković (Makedonija), novinar srpskog nedeljnika „Naša reč“ i urednik časopisa „Novi temišvarski vesnik“ Nikola Lakić (Rumunija), administrator stranice Srpske dopunske škole u dijaspori Nevena Stupar (Slovenija), novinar „Report TV“ i portala Jugulajm.net i član srpskog udruženja Jedinstvo i Piro Nase (Albanija), saradnik udruženja „Saradnja za budućnost – Crna Gora-Srbija-Republike Srpska“ Đorđije Knežević i novinar Radio Kotora i član udruženja „Matica Boke“ Predrag Nikolić.

Kurs je trajao od 30. januaru do 21. februara 2021. godine.

Polaznici su kurs završili u okviru projekta „Studijski boravak novinara srpskih medija iz regiona u Srbiji“, koji Udruženje novinara Srbije sedmi put organizuje uz podršku Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu. Cilj projekta je profesionalno usavršavanje novinara i predstavnika udruženja iz regiona i povezivanje sa medijima u Srbiji.

UNS

Check Also

Povezivanje institucija u kampanji zaštite imovinskih prava Srba u Federaciji

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon i pomoćnica direktora …