srЋирилицаlatLatinicaenEnglish

Летња школа српског језика и културе ,,Сава Мркаљ“

Амбасадор Републике Србије у Републици Хрватској, Њ.Е. госпођа Мира Николић, посетила је 30. јула 2018. године, децу, припаднике српске националне мањине, полазнике Летње школе српског језика и културе „Саво Мркаљ“ на полуострву Вир, коју већ дуги низ година, у континуитету, заједно организују Српско културно друштво „Просвјета“ и Вијеће српске националне манњине Града Загреба.

Сваке године око стодвадесеторо деце из разних крајева Хрватске борави, у две групе, у неком од летњих одмаралишта, у трајању од недељу дана, како би се кроз дружење још боље упознали са српским језиком, ћириличним писмом, српском културом, историјом, географијом и другим предметима из националног програма.

Полазници су поводом посете амбасадора Мире Николић, припремили пригодан културно-уметнички програм. Овом приликом, амбасадор Николић, поклонила је деци, најбољим полазницима Летње школе, таблет уређаје, прибављене љубазношћу Ротари клуба „Београд – Дунав“, а у склопу вишегодишњег пројекта Амбасаде.

Пројекат реализације Летње школе српског језика и културе „Саво Мркаљ“подржан је од стране Министарства спољних послова – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону.

Check Also

Арно Гујон са Србима из Хрватске за Бадњи дан и Божић

В.д. директора Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон и народни …