srЋирилицаlatLatinicaenEnglish

Летња школа српског језика и културе ,,Сава Мркаљ“

Амбасадор Републике Србије у Републици Хрватској, Њ.Е. госпођа Мира Николић, посетила је 30. јула 2018. године, децу, припаднике српске националне мањине, полазнике Летње школе српског језика и културе „Саво Мркаљ“ на полуострву Вир, коју већ дуги низ година, у континуитету, заједно организују Српско културно друштво „Просвјета“ и Вијеће српске националне манњине Града Загреба.

Сваке године око стодвадесеторо деце из разних крајева Хрватске борави, у две групе, у неком од летњих одмаралишта, у трајању од недељу дана, како би се кроз дружење још боље упознали са српским језиком, ћириличним писмом, српском културом, историјом, географијом и другим предметима из националног програма.

Полазници су поводом посете амбасадора Мире Николић, припремили пригодан културно-уметнички програм. Овом приликом, амбасадор Николић, поклонила је деци, најбољим полазницима Летње школе, таблет уређаје, прибављене љубазношћу Ротари клуба „Београд – Дунав“, а у склопу вишегодишњег пројекта Амбасаде.

Пројекат реализације Летње школе српског језика и културе „Саво Мркаљ“подржан је од стране Министарства спољних послова – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону.

Check Also

Донација Србије Српској – помоћ у борби против вируса Covid19

извор: srbija.gov.rs Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је данас, заједно са потпредседницом Владе и …