srlaten

Министар Дачић на отварању аутопута Бањалука – Добој

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић присуствоваo je свечаном отварању и пуштању у саобраћај преостале деонице аутопута „9. јануар“ који повезује Бањалуку и Добој.

Министар Дачић који је церемонији присуствовао као изасланик председника Републике Србије Александра Вучића изразио је задовољство што присуствује овој свечаности и истакао да је у аутопут „9. јануар“ веома значајан инфраструктурни пројекат.

Шеф српске дипломатије нагласио је да Србија као гарант Дејтонског споразума, подржава договоре које постигну два ентитета и три конститутивна народа, као и да смо против наметања решења која нису плод консензуса.

„Србија је гарант Дејтонског споразума, ми се не мешамо у то за кога треба да гласате, али оно у шта се мешамо, и то не само да помажемо него и максимално гарантујемо, то је опстанак Републике Српске и права српског народа овде на овом подручју“, поручио је министар.

ППВ и МСП Ивица Дачић, изасланик Председника Србије Александра Вучића, изразио је задовољство  присуством свечаности отварања деонице ауто-пута и завршетка ауто-пута „9. јануар“.

– Ја сам овде као министар иностраних послова, али ово нису инострани већ наши, унутрашњи послови унутар српског народа – рекао је Дачић.

Свечаности су присуствовали председник Републике Српске Милорад Додик, премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић, председник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић и бројне угледне званице.

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је данас добар и срећан дан за читаву Републику Српску.

– Од почетка сам био укључен у читаву причу о изградњи ауто-пута „9. јануар“. Данас отварамо ауто-пут за садашње и будуће генерације. Наша генерација би била срећнија да су наши преци то урадили, али околности нису дозволиле – рекао је Додик.

извор: мфа.рс, ртрс.тв

 

Check Also

Срби из Пљеваља: Ово је велики дан за нас

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон заједно с владиком …