srlaten

На помолу економска сарадња Србије и јужне Француске

Амбасадор Србије у Паризу Рајко Ристић примио је представнике Скупштине дијаспоре Срба јужне Француске Милована Јовановића, Спасоја Кривокапића, Драгана Котарца и Максима Буквића и Привредне коморе Србије Весну Пакај и Ивану Станковић, поводом пројекта „Развој програма економске сарадње Србије и јужне Француске“.

Овај пројекат, који је иницирала Скупштина дијаспоре Срба јужне Француске,  суфинансиран од стране Канцеларије за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, предвиђа низ активности у циљу унапређења економске сарадње Србије и Јужне Француске. У плану је организација конференције у Лиону на којој ће бити представљени инвестициони потенцијали Србије, с циљем да се успостави сарадња са привредницима из региона Рон Алп.

Инфестициона конференција реализоваће се у партнерству са Амбасадом Републике Србије у Француској, Привредном комором Србије и Агенцијом за страна улагања и промоцију извоза (СИЕПА) и организацијом МЕДЕФ региона Рон Алп и Регионалном привредном комором.

Амбасадор Рајко Ристић је рекао да ће се лично залагати да се овај пројекат реализује на најбољи начин и да су активности попут ове битне за јачање економске сарадње са регионом Рон Алп и привлачењем инвестиција из Француске у Србију.

Check Also

Срби из Пљеваља: Ово је велики дан за нас

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон заједно с владиком …