srlaten

Награде литерарног конкурса ,,Професор Вуко Велаш“

У парохијском дому Mитрополије црногорско-приморске у Херцег Новом, у суботу 14. октобра, организована је додела диплома и награда најуспешнијим учесницима Трећег литерарног конкурса ,,Професор Вуко Велаш“, за рад на српском језику писан ћирилицом, у организацији НВО ,,Српски Соко“.

На свечаности, присутнима су се обратили председник НВО ,,Српски Соко“, Небојша Рашо и професор српског језика и књижевности, Веселин Матовић, који су истакли значај пројеката који се баве очувањем српског језика и ћирилице у Црној Гори.

На литерарном конкурсу, учествовало је укупно 52 ученика основних школа са територије општине Херцег Нови. Стручни жири у саставу: професор Гордана Стијепчевић, професор Зорица Марковић и професор Никола Маловић, изабрао је најбоље радове на конкурсу, а једна награда је додељена и за најлепши рукопис.

Награде ученицима уручили су секретар Секретаријата за културу општине Херцег Нови, госпођа Ана Замбелић Пиштало, професор Веселин Маловић и конзул Зоран Дојчиновић.

Пројекат је подржало Министарство спољних послова – Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Републике Србије.

Check Also

Гујон о Олуји: Не смемо да заборавимо 1.881 убијеног Србина и 220.000 прогнаних

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон је изјавио да …