srlaten

Награђене успешне жене

Извор: dijaspora.tv

У организацији Аустријско-српског друштва у среду је одржано културно вече посвећено успешним женама које су својим радом допринеле јачању веза између Аустрије и Србије. Награде су додељене најуспешнијим женама из света политике, науке, културе и других области.

zene
На иницијативу одбора за жене Аустријско-српског друштва, на челу са Драганом Павлићевић Томић, у просторијама ЕГА центра у Бечу, одржана је свечана додела признања најуспешнијим женама српске и аустријске националности. Сви присутни су такође имали прилику да уживају у изванредном културном програму, који је увеличао свечану доделу награда.

На самом почетку манифестације госте је поздравио председник Аустријско-српског друштва Марко Стијаковић, који је нагласио да успешне жене морају бити представљене јавности, и да је ова иницијатива сјајно прихваћена у свим слојевима друштва.

Драгана Павлицевић Томић из одбора за жене се такође обратила присутним гостима и изјавила да није било потребно пуно времена да се направи ужи избор за доделу награда јер су жене српског порекла које живе у Аустрији и те како успешне. Она је уједно и најавила да је ово само један у низу пројеката који је женски одбор Аустријско-српског друштва остварио и да нас очекује још много сличних манифестација које ће подржати жене како би оне биле мотивисане за свој даљи рад, а и како би он био видљивији.

Министарка за питања интеграције у влади града Беча Сандра Фрауенбергер је такодје била присутна и поздравила све посетиоце и истакла важност ове манифестације.
Женски квартет „Дие Бесита“ који чине Јелена Давидовић, Петра Пламенова, Петра Гиакалоне и Лили Ролениц, уприличио је догађај модерном интерпретацијом композиција за клавир, хармонику и контрабас.

Иако је женски квартет одушевио публику, вишеструка добитница најразличитијих награда, осмогодишња Нина Ђорђевић добила је највећу наклоност публике и најјачи аплауз за своје извођење на хармоници.

Награде за јединствени успех у свом раду добиле су:
• Аница Мацка Дојдер, посланица Социјалдемократске странке (СПÖ) у скупштини града Беча и чланица покрајинских одбора за здравство, интеграцију и заштиту потрошача
• Вјера Рашковицх Зец, књижевница, педагог и књижевна критичарка
• Душица Колер Милојевић, докторка машинства и професорка на вишој техничкој школи у Мöдлинг-у
• Јована Мисаљевић, пијансткиња
• Зорица Аигнер Николић, сликарка
• Моника Пикер, Аустријанка, историчарка и специјалиста за бизнис коучинг која је три године живела и радила у Београду
• Весна Димитријевић, уредница и водитељка емисије „Дијаспора уживо“ и уредница двојезичног интернет портала www.дијаспора.тв

Check Also

Арно Гујон посетио Србе у Федерацији БиХ и поделио поклоне ђацима

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон поделио је ђацима …