srlaten

Напред, орлићи!

Фудбалска репрезентација Србије до 20 година допутовала је на Нови Зеланд, где ће српски омладинци у групи „Д“ у недељу, 31. маја у шест ујутро по нашем времену, одиграти први меч против Уругваја.

orlici

Домаћин српској репрезентацији је Бојан Станојевић, професор физичког васпитања у локалног средњој школи, који на Новом Зеланду живи 20 година. Он је играче и стручни штаб по доласку кратко упознао са оним што их чека у наредном периоду.

“Стигли сте у Окланд, али ако сте помислили да је то најдаље што има, онда ћете схватити да нисте у праву када кренемо за Данидин који је удаљен још три сата лета. Српска дијаспора на Новом Зеланду је добро организована и сигурно ћете имати подршку наше заједнице на свим утакмицама”, рекао је он.

Светско првенство се одржава од 30. маја до 20. јуна. Након утакмице с Уругвајем, 3. јуна наши играју са Малијем од 19 сати, а 6. јуна са Мексиком од 16 сати. Селекције учеснице подељене су у 6 група са по 4 репрезентације, а у други круг пролази 16 екипа, по две првопласиране из сваке групе и 4 најбоље трећепласиране.

 

 

Check Also

Арно Гујон посетио Србе у Федерацији БиХ и поделио поклоне ђацима

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон поделио је ђацима …