srlaten

Новак увек може више

извор: РТС

У паузи између мечева, а на иницијативу нашег најбољег тенисера, на Ролан Гаросу је одржан тениски спектакл са циљем да се прикупе средства за настрадале од поплава у Србији, БиХ и Хрватској. За „Магазин Србије на вези“ Новак Ђоковић из Париза.

Иако мечеви на Ролан Гаросу улазе у завршницу, емоције Парижана враћају се на почетак. На иницијативу Новака Ђоковића 24. маја одржан је хуманитарни тениски спектакл на коме су учествовали тенисери из Србије, Хрватске и Босне и Херцеговине. Комплетан приход са дупке пуног стадиона Филип Шатрије упућен је као помоћ пострадалим крајавима од поплава у ове три државе. Овај чин подржао је и председник турнира.

„Наравно, са Новаком смо организовали овај догађај и са задовољством се одазвали његовој жељи да направи такву акцију. Спорт треба да буде прилика за солидарност сваки пут када је то потребно и били смо јако срећни да се на такав позив може одговорити баш овде на Ролан Гаросу“, каже Жилбер Исерн, директор турнира Ролана Гарос.

Велики циљ ове манифестације био је и да се помоћ угроженима не препусти забораву.

На питање новинара колико мисли да је у овом тренутку важно да се помоћ пострадалима настави Новак се сложио да је то важно.

„Период санације и опоравка државе Србије, великог дела Босне, и у мањем делу Хрватске ће трајати много година. Сад то зависи од хуманитарне помоћи и донација људи добре воље, од страних држава и тако даље. Надам се да ће сви успети да препознају катастрофу која је нанета овим поплавама, а штета тек треба да се процени. Много људи је погођено, много људи је изгубило своје домове, своје ближње. Моје срце је са њима и ја сам се трудио, иако нисам био физички са њима, да искористим свој положај, свој статус у свету спорта и у свету медија како бих ширио свест о томе шта се заправо догађа. Нисам био толико уверен да су страни медији преносили реалну слику онога шта се догађало у поплавама. Искрено се надам и жељно прижељкујем да сви ми наставимо да доприносимо на сваки могући начин, да помажемо и да будемо на располагању нашим земљама јер је то сада најпотребније“, рекао је Новак Ђоковић за РТС.

Уреднице Магазина Србија на вези Сузана Гвозденовић Пузовић и Мирјана Николић.

Check Also

Гујон о Олуји: Не смемо да заборавимо 1.881 убијеног Србина и 220.000 прогнаних

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон је изјавио да …