srЋирилицаlatLatinicaenEnglish
Почетна >>> Вести >>> Нови портал СРБИ.ХР

Нови портал СРБИ.ХР

Интернет портал Срби.хр нови је медијски пројекат у оквиру Одбора за информисање Заједничког већа општина из Вуковара, поред часописа Извор који излази од 2006. године и телевизијске емисије „Хроника Славоније, Барање и западног Срема“ која се емитује на Радио-телевизији Војводине, сателитском програму Радио-телевизије Србије и Радио-телевизији Републике Српске.

Портал је покренут 2018. године са жељом и циљем да сви у Хрватској, али и изван ње могу да прочитају квалитетне и проверене вести, информације, репортаже и друге записе о Србима из Хрватске.

На порталу ће се налазити текстови о српској култури, језику, традицији, историји, са посебним нагласком на тренутну ситуацију и данашњи живот Срба од најурбанијих градова до најзабаченијих средина у којима живе припадници српске заједнице.

“Жеља нам је да информације које пласирамо буду више од онога што се о Србима у Хрватској може прочитати и сазнати на страницама других новина и портала, више од обичних агенцијских вести, без копирања и једноставног преношења онога што о нама пишу други”, стоји на порталу.

„Циљ покретања портала је да брже пласирамо информације о Србима у Хрватској“, рекао је Никола Милојевић, уредник Срби.хр и уједно и новинар двомесечника „Извор“ и ТВ продукције „Хроника Славоније, Барање и западног Срема“.

„Природно је било да након часописа и емисије, отворимо и портал. Ми ћемо производити скоро сав садржај који ће бити пласиран. Немамо дописнике који би покрили све области у Хрватској, али ово је корак напред за информисање Срба у Хрватској“, каже Милојевић.

Никола Милојевић је 2015. године био један од полазника праксе за новинаре – приападнике српских заједница из региона које је организовало Удружење новинара Србије (УНС) уз финансијску подршку Министарства спољних послова – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону.

Редакцију Срби.хр чине новинари часописа и емисије Одбора за информисање ЗВО – Јадранка Јаћимовић-Иван, Срђан Секулић, Васка Радуловић, Зоран Поповић, Стана Немет, као и заменик уредника Славко Бубало.

Check Also

Видовдански виртуелни скуп представника српске дијаспоре из САД

Представници српске дијаспоре из Сједињених Америчких Држава окупили су се на виртуелном скупу како би …