srlaten

Новинари из региона на пракси у Београду

Седморо новинара српских медија и представника организација Срба у региону који су на студијској пракси у београдским редакцијама посетили су  Удружење новинара Србије (УНС). Пројекат ,,Студијски боравак новинара и представника организација из региона у редакцијама у Србији’’  је организовало УНС у сарадњи са Управом за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова.

polaznici_prakse_za_novinare_u_poseti_uns-u
Новинари из региона у посети УНС-у (фото: УНС)

У посети и на обуци у београдским редакцијама су новинар портала www.in4s.net Горан Ћетковић из Црне Горе, новинарка и спикерка на локалној телевизији у Скадру и сарадница удружења „Морача Розафа“ Гордана Хајкоја из Албаније, сарадница часописа „Српско коло“ Јована Јовановић Кулаш из Хрватске, студент журналистике Давид Павловић из Бања Луке (Република Српска, БиХ), новинарка на локалном радију ,,Унивоx’’ Тања Панић из Словеније, сарадник Удружења Свети Јован Владимир и портала indentitet.al Милорад Хајкоjа из Скадра (Албанија) и новинарка „Српских недељних новина“ и сарадница Српског културног документационог центра из Мађарске Диана Кондић Ђурић.

Генерални секретар УНС-а Нино Брајовић данас их је провео кроз просторије Удружења и упознао са радом и историјатом УНС-а.

Новинари и представници организација из региона, наредних девет дана имаће праксу у веб редакцијама у Београду. Такође у УНС-у ће им бити организована обука за рад у Вордпресу (WordPress) и Џумли (Joomla). Полазници праксе ће присуствовати и Седмој медијској конференцији дијаспоре и Срба у региону која се одржава 27. децембра у Прес центру, Кнез Михајлова 6.
Овогодишња конференција је посвећена јачању онлајн капацитета организација и удружења Срба у дијаспори и региону, њиховој улози у информисању, очувању језика и писма, предностима коришћења онлајн медија и промовисању српске заједнице у иностранству.
Пракса за новинаре из региона организована је у оквиру пројекта ,,Студијски боравак новинара и представника организација из региона у редакцијама у Србији’’ који ће трајати до 28. децембра. Пројекат је организовао УНС у сарадњи са Управом за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова.

Check Also

Срби из Пљеваља: Ово је велики дан за нас

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон заједно с владиком …