srlaten

Обележено 50 година од оснивања КУД-а ,,Добросав Радовановић Кикац“

У Базелу је 1. децембра 2018. године обележена педесетогодишњица од оснивања КУД-а ,,Добросав Радовановић Кикац“, најстаријег културно-уметничког друштва у Швајцарској.

На свечаној академији, уприличеној овим поводом, говорили су, поред организатора, амбасадор др Снежана Јанковић, Вукман Кривокућа из Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова Републике Србије и Себастијан Френер, члан Савезног парламента Швајцарске из Базела. У својим говорима амбасадор Јанковић и Кривокућа, изразили су високо уважавање и захвалност за све што је КУД ,,Добросав Радовановић Кикац“ учинио за очување наше културе, традиције и идентитета у Швајцарској, пожелевши им много успеха у даљем раду. Швајцарски посланик, Френер, похвалио је ангажман српске заједнице у Базелу која даје важан допринос културној и националној разноврсности Швајцарске.

Организатори су истакли да посебно цене што им се на овој свечаности, приликом које се могао видети читав историјат настанка, не само овог културно-уметничког друштва већ и окупљања наше дијаспоре око идеје очувања идентитета у Швајцарској, придружио и представник Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, која је путем конкурса суфинансирала одржавање ове свечане академије.

Овом приликом, Амбасади Републике Србије у Берну и Управи за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, додељене су захвалнице КУД-а ,,Добросав Радовановић Кикац“ за изузетан допринос и сарадњу у очувању и развијању српске културне баштине у дијаспори.

Check Also

Арно Гујон посетио Србе у Федерацији БиХ и поделио поклоне ђацима

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон поделио је ђацима …