srЋирилицаlatLatinicaenEnglish

Списак корисника државне помоћи

У циљу упознавања јавности са током процеса обнове у делу који се тиче Државног програма обнове порушених породичних стамбених објеката, Канцеларија за помоћ и обнову поплављених подручја Владе Србије објављује „Списак корисника државне помоћи чији су породични стамбени објекти класификовани у 6. категорију оштећења“ за период од 4. августа до 16. септембра 2014. године.

OSTECENA KUCA

У шесту категорију оштећења сврстани су порушени породични стамбени објекти или објекти који су решењем надлежног инспекцијског органа забрањени за становање услед разореног конструктивног система.

Спискови су сачињени на основу решења о додели државне помоћи које су издале јединице локалне самоуправе и односе се на изградњу нових типских стамбених објеката или на давање бесповратних новчаних средстава, у складу са законом.

Спискови ће бити ажурирани у складу с динамиком пријема решења о додели државне помоћи Канцеларији за помоћ и обнову поплављених подручја од стране јединица локалне самоуправе.

Прeмијер Александар Вучић раније изјавио да ће све куће које су оштећене у мајским поплавама у Обреновцу бити завршене до зиме, као и да ће до 1. новембра бити обновљени сви јавни објекти у тој општини.

Помоћ за Кладово

Марко Благојевић, директор канцеларије за помоћ и обнову је агенцији Бета казао да ће његови сарадници ове недеље обићи Кладово, а да општинске комисије за процену штете већ сада могу и без Канцеларије да почну да раде категоризацију објеката.

„Посао на чији смо почетак чекали два месеца након мајских поплава сада може да крене одмах, што значи да цео овај посао у Кладову може да буде готов јако брзо“, навео је Благојевић.

Он је казао да погођени поплавама у Кладову могу у овом тренутку да рачунају на техничку помоћ Канцеларије, а да се нада да ће од следеће недеље моћи да рачунају и на сваку другу помоћ коју су добиле или добијају друге општине у Србији које су претпеле штету у мајским поплавама.

Упитан колико је новца прикупљено, а колико потрошено за обнову кућа уништених у мајским поплавама, Благојевић је казао да је пре два и по месеца било 30 милиона евра и да је у међувремену много новца потрошено на исплату материјалне помоћи за оштећене и срушене објекте.

Додао је да ће таквих домаћинстава закључно са данашњим даном бити више од 12.000, а укупно како се процењује 14.000 и да је план да се тај посао заврши ове недеље или најкасније до краја септембра.

Check Also

Донација Србије Српској – помоћ у борби против вируса Covid19

извор: srbija.gov.rs Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је данас, заједно са потпредседницом Владе и …