srlaten

Одржан седми дечији фестивал ,,Ми смо деца весела“ у Бечу

У просторијама VHS Meidling 1120 Wien, Längenfeldgasse 13-15 у Бечу у организацији Културно спортског друштва „Бамби“ из Беча, 7. марта 2020. године, одржан је седми по реду, сада већ увелико традиционални, дечији фестивал под називом „Ми смо деца весела“.

Од самог оснивања овог фестивала посвећеног спајању традиционалног, културног и уметничког наслеђа са једне стране и детета као највећег дара од Бога, управни одбор и стручни сарадници КСД „Бамби“ остварују јединство између прошлости и будућности, изграђују и чувају идентитет младима у дијаспори.

,,Овим фестивалом сви заједно градимо мост којим кроз игру, песме, радионице, кореографије и остале пратеће програме. Учимо децу српски језик и остављамо у аманет наслеђе наших предака. Уједно од наше деце учимо како да сачувамо неискварени поглед и осмех пун љубави, чистог и невиног срца. Хвала свим културно-уметничким друштвима и институцијама које са нама то свакодневно кроз несебичан рад и труд чине“, изјавио је Александар Саша Станковић, председник КСД „Бамби“.

У првом делу фестивалског дана деца су имала прилику да учествују у 6 различитих радионица:

–          Играоница на тему „Заједно смо лепши и јачи“

–          Литерарна радионица „Облици римовања у песмама на српском језику“

–          Певачка радионица на тему „ Изворно традиционално певање“

–          Играчка радионица на тему „Српско коло у 3 и у 6“

–          Инструментална радионица на тему „Традиционални инструменти на Балкану“

–          Ликовна радионица (2Д и 3Д перспектива)

У другом делу деца су представљала своја културно-уметничка достигнућа извођењем кореографија под будним оком трочлане стручне комисије:

–          Професор Драган Јањић

–          Етномузиколог Јелена Симић

–          Уметнички директор КСД“Бамби“ Владан Радојковић

Организатори су исказали захвалност Управи за сарадњу с дијаспором и Србима у региону и Амбасади Републике Србије у Бечу на подршци у очувању српске традиције и идентитета нашег народа у Аустрији и шире.

Check Also

Гујон о Олуји: Не смемо да заборавимо 1.881 убијеног Србина и 220.000 прогнаних

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон је изјавио да …