srlaten

Одржана 22. Дечија смотра српског фолклора Швајцарске у Диетикону

У Диетикону надомак Цириха, 16.11.2019., одржана је 22. Дечија смотра српског фолклора Швајцарске. Организатор смотре је Савез српског фоклора Швајцарске, а овогодишњи домаћин било је КУД „Извор“ из Сент Галена.

На почетку манифестације скуп су поздравили председник Савеза српског фолклора Швајцарске Ненад Миленковић у својству организатора, домаћин смотре Иван Ристовић, председник КУД „Извор“, и протојереј Српске православне цркве у Цириху Бранимир Петковић.

Присутнима се испред Амбасаде обратио отправник послова Бојан Стојанопвић, који је учесницима смотре и гостима пренео поздраве ПР Србије А. Вучића, покровитеља ове смотре, али и Европске смотре српског фолклора коју је у јуну о.г. швајцарски савез организовао у Београду. Позвао је све присутне, а посебно најмлађе посетиоце и учеснике смотре да што чешће долазе у Србију, с тенденцијом да се једног дана врате у отаџбину и својим знањима и искуствима која су стекли и надоградили у Швајцарској, допринесу њеном напретку.

Смотри је присуствовао и Владимир Котуровић из Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону.

У такмичарском делу програма наступило је 11 ансамбала, а победу је однело Српско фолклорно друштво „Хомоље“ из кантона Сент Гален.

Check Also

Арно Гујон посетио Србе у Федерацији БиХ и поделио поклоне ђацима

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон поделио је ђацима …