srЋирилицаlatLatinicaenEnglish
Почетна >>> Вести >>> Одржана 24. Смотра српског фолклора у Швајцарској

Одржана 24. Смотра српског фолклора у Швајцарској

У Цириху је 23. марта 2019. године, у организацији Савеза српског фолклора Швајцарске, одржана 24. Смотра српског фолклора као квалификација за предстојећу Европску смотру српског фолклора, која ће се одржати у Београду 8. и 9. јуна, у истој организацији.

ФОТО: Савез српског фолклора Швајцарске

Присутнима се на почетку вечери обратио Ненад Миленковић, председник Савеза српског фолклора Швајцарске, који је искористио ову прилику да обавести присутне да је Савез одликован орденом Карађорђеве звезде трећег степена, који му је уручио председник Р. Србије, Александар Вучић у фебруару ове године. Он је нагласио да је ово први пут да српски фолклор у свету добија признање за рад и ентузијазам који улаже у неговање наше традиције и културе у иностранству и изразио велику захвалност на подршци матице и председника Вучића Савезу српског фолклора Швајцарске. Подсетио је да ће се под покровитељством председника Вучића одржати и Европска смотра српског фолклора у Сава центру у Београду.

Пред 2000 посетилаца, смотру је отворила амб. Снежана Јанковић, која је честитала Савезу српског фолклора Швајцарске на одликовању, нагласивши да је очување наше традиције, културе и језика од виталне важности за опстанак свих Срба у расејању, а да Срби у Швајцарској тај задатак успешно обављају.

На Смотри српског фолклора у Цириху учествовало је 14 ансамбала, док ће предстојећа Европска смотра у Београду окупити преко 70 ансамбала из читаве Европе.

Check Also

Јесењи распуст у Београду

У Београду бораве три групе деце из Хрватске, око 150 деце из Вуковара, са Кордуна, …