srЋирилицаlatLatinicaenEnglish

Одржана ,,Србијада 2018“ у Кливленду

На имању српске православне цркве Свети Сава, у Кливленду, савезној држави Охајо, САД, од 31. августа до 2. септембра 2018. године, одржана је манифестација ,,Србијада 2018“.

,,Србијада“ је традиционална манифестација која се одржава од 1993. године и која окупља српску заједницу са целог северноамеричког континента. Реч је о турниру српских фудбалских клубова са територије САД и Канаде. На овогодишњој ,,Србијади“ учествовало је преко 50 српских фудбалских клубова. Домаћин ,,Србијаде 2018“ био је фудбалски клуб ,,Карађорђе“ из Кливленда.

Према процени организатора, манифестацију је посетило преко десет хиљада гостију. Генерални конзулат Републике Србије у Чикагу, имао је свој штанд на манифестацији, на којем су посетиоци имали прилику да разговарају са представницима конзулата и добију одговоре на питања из конзуларне надлежности. На штанду су посетиоци могли да добију туристички промотивни материјал, брошуре о инвестирању у Србији и друго. Више стотина лица посетило је штанд конзулата. Такође, штанд су имали и представници Телекома Србије, као и друге  српске фирме и организације у САД.

 

Check Also

Донација Србије Српској – помоћ у борби против вируса Covid19

извор: srbija.gov.rs Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је данас, заједно са потпредседницом Владе и …