srlaten

Одржане „Нушићеве вечне сумње“

У организацији Српске заједнице у Македонији, 13 и 14. септембра, одржан je Фестивал „Нушићеве вечне сумње“. Српска заједница у Македонији је учесницима и гостима Фестивала организовала посету скопској Црној гори, коју због мноштва древних цркава и манастира међу којима су најфасцинантније задужбине Немањића, народ назива другом Светом гором.

Том приликом је организована и посета Килтурно-просветном центру Вук Караџић у селу Кучевишту, где је Симон Ђуретић, представник Канцеларије за дијаспору и Србе у региону, поклонио пакете књига и школских помагала Удружењу и Основној школи Св. Кирил и Методиј. Уџбенике је добило и одељење факултативне наставе српског језика при Заједници Срба у Битољу.

Подељени су и примерци часописа за књижевност и културу на српском језику „Слово љубве“ у издању истоименог издавачког центра у Скопљу.

У финалном делу Фестивала у сали Драмског театра у Скопљу, публици се представило позориште „Бора Станковић“ из Врања извођењем „Народног посланика“ од Бранислава Нушића у режији Саше Стојковића.

Представници Канцеларије и Српске заједнице у Македонији су 15. септембра присуствовали Комеморацији у част страдалих српских војника на гробљу у Битољу где су положили венце.

Check Also

Срби из Пљеваља: Ово је велики дан за нас

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон заједно с владиком …