srЋирилицаlatLatinicaenEnglish

Oрден Светог Саве хуманитарноj организациjи Срби за Србе

Извор: Танјуг

Представницима хуманитарне организациjе „Срби за Србе“ јуче jе патриjарх српски Иринеj уручио Oрден Светог Саве – наjвише одликовање коjе додељуjе Српска православна црква.

Kако jе наведено у саопштењу, орден jе представницима те хуманитарне организациjе уручен за дугогошњи добротворни рад и помоћ српском народу широм Србиjе и Балкана.

szs-orden-sv-save02

Церемониjа додељивања ордена Светог Саве другог степена обављена jе након литургиjе у порти манастира Грачаница, а орден jе примио председник удружења Игор Рашула заjедно са осталим члановима.

Хуманитарна организациjа „Срби за Србе“ већ десет година добротворним радом прикупља и обезбеђуjе вредну помоћ за социjално угрожене српске породице са више деце широм Србиjе и региона.

Захваљуjући своjим регистрованим огранцима у Србиjи, Републици Српскоj, Aустриjи, Шваjцарскоj, Немачкоj и СAД, као и броjним донаторима широм света, организациjа Срби за Србе прикупила jе до сада више од 1,2 милиона евра и помогла преко 1.400 угрожених и сиромашних породица коjе заjедно броjе више од 10.000 деце.

„Oрден Светог Саве jе наjузвишениjе признање коjе смо у досадашњем раду и постоjању наше организациjе примили од Српске православне цркве“, рекао jе Рашула.

Oн jе истакао да орден не припада само члановима организациjе, већ сваком донатору, како у Србиjи тако и широм света, сваком поjединцу коjи jе помогао да организациjи да истраjе у добротовом раду, али и свим хероjима нашег времена, коjи далеко од очиjу jавности подижу и граде своjе породице са много деце и труде се да истраjу у овом тешком времену у коjем живимо.

Хуманитарна организациjа „Срби за Србе“ покренула jе почетком марта ове године велику хуманитарну кампању „Пошаљи СMС на 7763“, у вредности од 100 динара за jедну поруку, путем коjе се прикупљаjу средства за помоћ социjално угроженим породицама широм Србиjе.

Tакође, путем свог саjта www.србизасрбе.орг организациjа сваког месеца окупља на стотине донатора широм света коjи редовним месечним уплатама обезбеђуjу средства за реализациjу нових проjеката помоћи породицама и деци широм Балкана,

Check Also

„Струјно коло“ за Теслин рођендан

Удружење наставника музичке културе Србије под покровитељством Министарства спољних послова – Управе за сарадњу са …