srlaten

Основана Српска иницијатива у Црној Гори

Извор: РТС , МИНА

У Црној Гори је основан нови политички савез под називом Српска иницијатива. Споразум о новом савезу потписали су Српско национално вијеће, Народна странка, Демократска српска странка, Странка српских радикала и такозвани Покрет за Пљевља.

Srpska inicijativa Podgorica
Неколико ванпарламентарних странака и невладиних организација основало је нови политички савез, под називом Српска иницијатива, ради, како је саопштено, „опстанка и напретка Срба у Црној Гори“.
Споразум о новом савезу потписали су Српско национално вијеће, Народна странка, Демократска српска странка, Странка српских радикала и такозвани Покрет за Пљевља, на чијем је челу посланик Новица Станић.

Представници Српске иницијативе су саопштили да ће тај савез неговати заједништво, и радити на очувању националног идентитета Срба у Црној Гори.

Момчило Вуксановић из Српског националног вијећа поручио је да се Споразум потписује за све Србе у Црној Гори, наводећи да нико није изостављен.

„Одлучни смо да ширимо нашу причу око заједништва и да постигнемо оно што је интерес српског народа у Црној Гори, а то је равноправност са свим другим националним заједницама“, рекао је Вуксановић, преноси телевизија Вијести.

Према његовим ријечима, потписиници иницијативе желе, кроз институције система, да остваре оно што што им припада.

„Не да имамо надређеност у односу на било кога другог, али свакако да имамо оно што је наше“.

Check Also

Управа помаже Србима у Босанском Грахову

Пчеларско друштво „Грахово“ из Босанског Грахова добило је милион динара /око 16.600 КМ/ помоћи од …