srlaten

Основано Удружење српских жена у Швајцарској

Овог викенда у просторијама Куд Коло у Бадену, одржана је оснивачка скупштина Удружења српских жена у Швајцарској. Циљ удружења је унапређење сарадње у области образовања, културе, хуманитарних активности, али пре свега повезивање жена српске националности у Швајцарској.

фото: Панорамио

 Искуства удружења жена других националности у овој земљи говоре да она чине значајан политички фактор у остваривању права за себе и своју заједницу.

 Оснивачкој Скупштини присуствовали су вицеконзул и конзул Србије у Швајцарској, који су именовани за почасне чланове без права гласа.  Поред њих су били присутни представници српске цркве, удружења, културно – уметничких друштава и медија, као и истакнуте личности српске националности из области медицине, совијалног рада, културе и запослених у кантонским управама.

Одлучено је да све жене српске националности могу да буду пуноправни чланови са правом гласа, као и жене које су удате за лица српске националности без обзира да ли имају српско држављанство. Дискутовало се Статуту Удружења, које ће бити усвојено на наредном састанку у складу са предложеним изменама.

Check Also

„Теслин народ“ на америчком јавном сервису

Дугометражни документарни филм „Теслин народ“ редитеља Жељка Мирковића биће приказан премијерно 16. фебруара од 19 …