srlaten

ОССИ на четири континента

logoOSSIОрганизација српских студената у иностранству ОССИ отворила је огранке у Уједињеном Краљевству као и у Канади, а у плану је и отварање огранака у Немачкој и Аустралији. Тиме се укупан број огранака попео на 10 и ОССИ постаје присутан на 4 континента.

На ванредној скупштини организације, 16. и 17. новембра, организација ће изабрати ново руководство и биће усвојен нови статут који предвиђа промене у унутрашњој организацији, са циљем да се олакша комуникација између чланова, повећа ниво транспарентности, и смањи број индивидуалних обавеза. ОССИ ће водити одбор који ће се састојати од председника, потпредседника, и по једног директора сва три сектора.

„Постављањем нове листе приоритета желимо да омогућимо свима да спроведу своје замисли у дело, да поделе свеже идеје са колегама и да са поверењем у саму организацију наставе да помажу њен даљи развој својим широким знањем и вештинама“, стоји у саопштењу ове организације.

ОССИ саопштава да сваког свог члана види као амбициозног студента способног за стварање нових идеја и успешно вођење иновативних пројеката. Тренутно броји више од 1850 чланова.

Check Also

Срби из Пљеваља: Ово је велики дан за нас

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон заједно с владиком …