srlaten

Откуп књига за библиотеке у региону и дијаспори

Удружење издавача и књижара Србије откупљује одабране књиге објављене после 1. јануара 2006. године на српском језику, у штампаној или електронској форми, за библиотеке српских организација у иностранству.

UIKS-logoУдружење је у позиву издавачима навело да ће откупити издања чије читање ће подстицати значајније коришћење српског језика и писма и допринети очувању националног и културног идентитета и јачању веза између матице и дијаспоре. Право учешћа на Конкурсу имају правна и физичка лица са седиштем на територији Републике Србије која се баве издавачком делатношћу. Пријаве се  подносе до 29. фебруара  2016. године.

Позив је обајвљен на основу одлуке Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова о суфинансирању пројеката развоја читалаштва на српском језику. За ширење књижних фондова библиотека српских организација у дијаспори и у региону издвојено је 1.800.000 динара.

Додатне информације могу се добити на телефон Удружења издавача и књижара Србије 011 41 21 359 или слањем мејла на електронску адресу sekretar@izdavaci.rs

ПРЕУЗИМАЊЕ: Упитник за откуп публикација 2016,

Check Also

Повезивање институција у кампањи заштите имовинских права Срба у Федерацији

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон и помоћница директора …