srlaten

Парастос жртвама НАТО агресије

У јединој српској православној светињи на афричком континенту, храму светог апостола Томе у Јоханесбургу, свечано је прослављена прва недеља великог васкрсњег поста – Недеља Православља.

Свету литургију је служио старешина храма архимандрит Пантелејмон који је беседио о православној вери и важности и значају поста и молитве, а верници који су се претходних дана припремали постом, молитвом и исповешћу – примили су свето причешће заједно са већим бројем дечице.

Пошто се ове године прва недеља Васкршњег поста поклопила са годишњицом злочиначког НАТО бомбардовања Србије и Црне Горе, после свете литургије, архимандрит Пантелејмон је служио парастос за све невино пострадале жртве мартовског погрома на Косову и Метохији.

После одслуженог парастоса и жаједничке молитве, отац Пантелејмон је поделио свим присутним парохијанима и гостима филмове и брошуре на енглеском језику о мартовском погрому и страдању српског народа на Косову и Метохији, које је као делегат за Африку у Скупштини дијаспоре, добио из Канцеларије за дијаспору Владе Републике Србије.

Отац Пантелејмон је нагласио парохијанима да је важно да материјал проследе даље својим пријатељима Јужноафриканцима, како би се истина о страдању српског народа на Косову и Метохији проширила.

Check Also

Арно Гујон посетио Србе у Федерацији БиХ и поделио поклоне ђацима

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон поделио је ђацима …