srlaten

Пекинг обележио деветогодишњицу мартовског погрома

Удружење „Србија и пријатељи“ у сарадњи са Амбасадом Србије у Пекингу организовало је скуп поводом погрома Срба на Косову и Метохији 17. марта 2004. године.

У пуној сали великог салона Амбасадe Србије приказан је филм „Злочин без казне, Косово и Метохија“, а присутнима је подељен штампани материјал који је посредством Амбасаде Удружењу „Србија и пријатељи“ упутила Канцеларија за Косово и Метохију.

У име Удружења „Србија и пријатељи“, присутнима се обратио Зоран Богдановић, ВД председник Удружења и у име Удружења, у своје и име осталих присутних чланова Управног одбора Удружења Милорада Мариновића, Марије Гашевић, Милене Богдановић и Марка Томића, захвалио свима на присуству, а Амбасади Србије у Пекингу што је уступила своје просторије за овај скуп.

Присутнима се у име Амбасаде Србије обратила отправник послова ад интерим Тања Панајатовић Цветковић и нагласила важност обележавања погрома над Србима пре девет година.

Удружење „Србија и пријатељи“ из Пекинга придружује се Канцеларији за сарадњу с дијаспором и Србима у региону у подршци акције обележавања мартовског погрома коју је покренула Канцеларија за Косово и Метохију.

У таласима насиља на Косову и Метохији, од 17. до 19. марта 2004. године, убијено је 19 особа, протерано више од 4.000 Срба, етнички очишћено шест градова и девет села, запаљено 35 цркава, а порушено, запаљено или тешко оштећено близу 1.000 српских кућа.

Check Also

Арно Гујон посетио Србе у Федерацији БиХ и поделио поклоне ђацима

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон поделио је ђацима …