srlaten

Пирг у Инзбруку

извор: spoji-magazine.com

У Инзбруку је у организацији Српске православне црквене општине Инзбрук и Српске православне омладине Инзбрук – СПОЈИ уз благослов Његове светости Патријарха српског Господина Иринеја и Епископа аустријско-швајцарског Господина Андреја одржано предавачко вече на тему „Мисија Православне цркве у свету – јуче, данас, сутра“ уз наступ духовне музике групе Пирг.


Гости предавачке вечери, које је одржано после Вечерње службе у Омладинском дому градске четврти Саген у близини Српске православне цркве, били су мр Радован Калабић, историограф, књижевник, публициста и између осталог и почасни члан СПОЈИ, јереј Арсеније Арсенијевић, старешина Храма Вазнесењске цркве у Београду и члан групе Пирг, као и Небојша Мастиловић, аутор савремене српске духовне музике и члан групе Пирг.

Пред сам почетак наступа групе Пирг и предавачког дела свим присутнима се обратио и Оливер Ранисављевић, заменик председника СПОЈИ, који је свима, а посебно гостима из Србије, захвалио на доласку. Он је мр Радовану Калабићу, оцу Арсенију Арсенијевићу и Небојши Мастиловићу у име организације СПОЈИ уручио захвалнице и поклоне.

Check Also

Срби из Пљеваља: Ово је велики дан за нас

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон заједно с владиком …